Deelnemers van vergaderingen beheren in Adobe Connect
In de pod Deelnemers kan iedereen snel zien wie zich heeft aangemeld bij de vergadering. Gastheren en presentatoren kunnen de namen, rollen en status (zoals Opgestoken hand of Akkoord) van deelnemers controleren. Indien zo geconfigureerd worden de actieve sprekers ook in realtime weergegeven in een speciaal gebied in de pod Deelnemers.
Opmerking:
Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van vergaderruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.
Een gastheer kan de rol van een deelnemer wijzigen in de pod Deelnemers om deelnemers indien nodig een hogere of lagere rol te geven.
Gebruikers van Adobe Connect die zich met een wachtwoord hebben aangemeld, worden met hun hele naam weergegeven in de pod Deelnemers, omdat deze naam geregistreerd is in Adobe Connect Central. Als een deelnemer zich als gast heeft aangemeld bij een vergadering, is de naam in de pod Deelnemers de naam die de deelnemer bij de aanmelding opgeeft. Deelnemernamen worden binnen een rollengroep (gastheren, presentatoren en deelnemers) in alfabetische volgorde weergegeven.
In de pod Deelnemers wordt het telefoonnummer weergegeven van de deelnemers die in- of uitbellen via een telefoon. Gastheren van een vergadering kunnen de telefoonnummers van deelnemers verbergen om hun privacy te waarborgen. De optie is beschikbaar in het dialoogvenster Voorkeuren tijdens een vergadering in de sectie pod Deelnemers. De optie is blijvend voor een vergaderruimte.
Opmerking:
De optie waarmee gastheren telefoonnummers kunnen verbergen, wordt alleen ingeschakeld als verbergen voor het gehele cluster is uitgeschakeld.
Standaard wordt de weergavenaam van de deelnemers weergegeven als Voornaam en Achternaam.
Als host van een vergadering kunt u de weergavenamen van deelnemers wijzigen in de pod Deelnemers. U kunt aangepaste informatie opnemen in de weergavenamen en deelnemers sorteren op basis van de aangepaste weergavenamen.
-
Selecteer een aangepast veld in de lijst Beschikbare velden en selecteer dan een scheidingsteken in de bijbehorende lijst onderaan.
Opmerking:
Aangepaste wijzigingen in de weergavenaam van een deelnemer zijn onmiddellijk overal in de interface van Adobe Connect zichtbaar, ook in chatpods en opiniepeilingen.
Opmerking:
U moet beheerdersrechten hebben om aangepaste velden te kunnen wijzigen. Het wijzigen van aangepaste velden is van invloed op de hele account.
Opmerking:
Als gastheer kunt u uzelf degraderen tot een presentator of deelnemer, om te zien hoe deelnemers met andere rollen de vergaderruimte zien.
Een gastheer kan de machtigingen van een deelnemer wijzigen om de deelnemer controle over geselecteerde pods te geven. De machtigingen van een deelnemer worden dan uitgebreid, zonder dat de deelnemer wordt bevorderd tot presentator of gastheer.
Standaard is de status van deelnemers leeg in de pod Deelnemers. De deelnemers kunnen hun eigen status echter wijzigen. Wanneer een deelnemer een status selecteert, wordt rechts naast de naam van de desbetreffende deelnemer een pictogram weergegeven. Deelnemers kunnen hun status op een willekeurig moment tijdens een vergadering wissen.
Deelnemerstatus |
Pictogram |
Pictogram (HTML-client) | Duur |
|---|---|---|---|
Hand omhoog |
|
Blijft weergegeven totdat de deelnemer of de gastheer de status wist |
|
Akkoord |
|
Blijft weergegeven totdat de deelnemer of de gastheer de status wist |
|
Afwijzen |
|
Blijft weergegeven totdat de deelnemer of de gastheer de status wist |
|
Applaudisseren |
|
10 seconden |
|
Lachen |
|
10 seconden |
|
Even verlaten |
|
Blijft weergegeven totdat de deelnemer deze status wist |
|
Luider spreken |
|
10 seconden |
|
Minder luid spreken |
|
10 seconden |
|
Versnellen |
|
10 seconden |
|
Langzamer |
|
10 seconden |
Wanneer u een van deze statussen selecteert, wordt het statuspictogram tien seconden weergegeven in de pod Deelnemers:
De statuspictogrammen Hand omhoog, Akkoord en Afwijzen blijven zichtbaar totdat u of de gastheer deze handmatig verwijdert. Deelnemers kunnen zelf het statuspictogram Even verlaten verwijderen.
Opmerking:
Als u de status Opgestoken hand snel wilt in- of uitschakelen, klikt u op de knop links van het menu. (Als u eerst de status Hand omhoog en vervolgens een andere status selecteert, wordt het tweede statuspictogram weergegeven, maar blijft de opgestoken hand van kracht.)
Er zijn verschillende manieren om deel te nemen aan een Adobe Connect-ruimte via de Adobe Connect HTML-toepassing, de Adobe Connect Mobile-app of de op Flash gebaseerde standaardinterface.
- Een browserpictogram
wordt naast de naam van een deelnemer weergegeven wanneer hij of zij deelneemt via een HTML-client. - Het pictogram van een mobiele app
wordt naast de naam van een deelnemer weergegeven wanneer hij of zij deelneemt via de mobiele app op iOS of Android. - Een Flash-pictogram
wordt naast de naam van een deelnemer weergegeven wanneer hij of zij deelneemt via een op Flash gebaseerde klassieke weergave.