Paylaşılan depolama alanını konfigüre etme
Adobe Connect'i içerik depolama alanını yönetmek üzere NAS ve SAN aygıtlarını kullanacak şekilde konfigüre etmek için Uygulama Yönetimi Konsolu'nu veya yükleyiciyi kullanabilirsiniz. İçerik, Adobe Connect'e yayınlanan herhangi bir dosyadır, örneğin dersler; SWF, PPT veya PDF dosyaları ve arşivlenmiş kayıtlar.
Olası paylaşılan depolama alanı konfigürasyonları şunlardır:
İçerik, birincil harici depolama aygıtına kopyalanır ve gerektiğinde her Adobe Connect sunucusunun içerik klasörüne çekilir. Gerektiğinde yeni içerik için yer açmak üzere, her sunucunun içerik klasöründen eski içerik temizlenir. Bu konfigürasyon, özellikle büyük kümelerde kullanışlı olan uygulama sunucusundaki kaynaklarda yer açar. (Paylaşılan Depolama Alanı kutusuna ve İçerik Önbellek Boyutu kutusuna bir değer girin.)
İçerik tüm sunuculara ve birincil harici depolama aygıtına kopyalanır. Rasgele erişilen büyük miktarda içeriğiniz olmadığı sürece, küçük kümeler için bu konfigürasyon önerilir. (Paylaşılan Depolama Alanı kutusuna bir değer girin; İçerik Önbellek Boyutu kutusunu boş bırakın.)
Not:
Bir Adobe Connect kümeniz varsa ve paylaşılan depolama aygıtlarını konfigüre etmezseniz, küme tam yansıtma modunda çalışır (Adobe Connect'e yayınlanan içerik tüm sunuculara kopyalanır) ve herhangi bir sunucudan içerik asla otomatik olarak kaldırılmaz.
Paylaşılan depolama alanını konfigüre etmek için aşağıdaki adımları uygulayın. Alternatif olarak kurulum sırasında da paylaşılan depolama alanını konfigüre edebilirsiniz.
Yalnızca bir Adobe Connect sunucusu için paylaşılan depolama alanını konfigüre ediyorsanız, birinci görevdeki talimatları izleyin.
Bir küme için paylaşılan depolama alanını konfigüre ediyorsanız, kümedeki tek bir bilgisayar için birinci görevdeki talimatları izleyin ve daha sonra kümedeki diğer tüm bilgisayarlar için ikinci görevdeki talimatları izleyin.
Adobe Connect'i paylaşılan depolama alanı olmadan konfigüre edin ve ilerlenmeden önce tek bir sunucuda Adobe Connect'i çalıştırın.
-
(İsteğe Bağlı) Varolan bir Adobe Connect sunucusunu paylaşılan depolama birimlerini kullanmak üzere güncelliyorsanız, varolan sunuculardan birindeki içeriği paylaşılan birime kopyalamanız gerekir.
-
Not:
Kümedeki bazı bilgisayarlar fazladan içeriğe sahip olabilir. Adobe Connect bu dosyaları kullanamaz ancak bunları arşivleme amacıyla paylaşılan birime kopyalamak isterseniz, her bilgisayarın içeriğini, paylaşılan birimin içeriğiyle karşılaştıran bir komut dosyası yazıp çalıştırabilirsiniz.
-
Uygulama Ayarları sekmesinde, Sunucu Ayarları sekmesini seçin, Paylaşılan Depolama Alanı Ayarları bölümüne gidin ve Paylaşılan Depolama Alanı kutusuna bir klasör yolu girin (örneğin, \\birim\dizin\.
Birincil depolama aygıtı dolarsa, birincil konuma başka bir aygıtı ekleyebilirsiniz. Yolları noktalı virgüllerle ayırın (;).
\\volume\directory;\\volume2\directory
Not:
Yazma işlemi (depolama klasörüne kopyalama) yalnızca birinci klasörde gerçekleştirilir. Okuma işlemi (depolama klasöründen kopyalama), dosya bulununcaya kadar birinci klasörden itibaren sırayla gerçekleştirilir.