Kullanıcıları ve grupları yönetme
Yöneyiciyseniz, bir kullanıcı hesabının bileşenlerini değiştirebilirsiniz. Özel kullanıcı profili alanlarına eklediğiniz bilgileri değiştirebilirsiniz.
Ancak, bir Yönetici kullanıcı parolasını değiştiremez. Kullanıcı hesabını oluşturduğunuzda yeni kullanıcıya geçici bir parola atayabilseniz de, daha sonra bu parolayı değiştiremezsiniz. Kullanıcı parolayı unutsa da, parolayı değiştiremezsiniz. Kullanıcının Adobe Connect'te oturum açarken “Parolanızı mı unuttunuz? Burayı tıklatın” bağlantısını tıklatması gerekir. Başka bir kullanıcının parolasını kimse değiştiremez; siz yalnızca kendi parolanızı değiştirebilirsiniz.
-
Kullanıcı bilgileri görüntülendiğinde Oturum Açma Adı ve Parolası alanında şu seçenekleri kullanabilirsiniz:
- Parolasını sıfırlayabilmesi için kullanıcıya bir bağlantı göndermek için Bu kullanıcının parolasını sıfırlamak için bir bağlantı gönder öğesini tıklatın. E‑postanın gönderildiğini size bildiren bir mesaj görüntülenir. Kullanıcı bilgileri sayfasına geri dönmek için Tamam'ı tıklatın.
- Bu kullanıcı için doğrudan sağlayabileceğiniz (örneğin, telefonla) geçici bir parola ayarlamak için Bu kullanıcı için geçici parola belirle öğesini tıklatın. Bu kullanıcı için sistem tarafından oluşturulmuş bir parolayla birlikte geçici parola sayfası görüntülenir. Kullanıcı Bilgileri sayfasına geri dönmek için Kaydet'i tıklatın.
- Yöneticiler Kullanıcı hesabının kilidini açın'a tıklayarak, engellenmiş kullanıcıların parolalarını sıfırlamasına ve hesaplarına erişmesine yardımcı olabilir. 15 dakika içinde art arda beş başarısız oturum açma girişimi gerçekleştiğinde kullanıcı oturum açma işlemi askıya alınır.
15 dakika içinde art arda beş başarısız oturum açma girişimi gerçekleştiğinde kullanıcı oturum açma işlemi askıya alınır. Bir hesap askıya alındığında hesap sahibi bir e-posta bildirimi alır. Kullanıcılar, askıya alınan hesaplarına kendileri ya da bir Yöneticinin yardımıyla erişim elde edebilir.
E-posta bildiriminde Hesap yöneticisinin iletişim bilgileri bulunur. Hesap yöneticileri, söz konusu hesabın parolasını geçici bir parola şeklinde sıfırlayabilir.
Oturum açma sayfasında hesap sahipleri, parolalarını sıfırlamak için parolayı unuttum bağlantısını tıklatabilir. Kayıtlı e-posta adresine bir bağlantı gönderilir.
Hesap askıya alma e-posta bildiriminde hesap sahipleri, parolalarını sıfırlamak için bağlantıyı tıklatabilir.
-
Birden çok grup seçmek için Control tuşunu veya Shift tuşunu basılı tutarak grupları tıklatın.
Ayrı ayrı adları seçebileceğiniz şekilde bir grubu genişletmek için, grup adını çift tıklatın. Orijinal listeye geri dönmek için, listede Bir Düzey Yukarı öğesini çift tıklatın.
Listede bir adı aramak için Ara öğesini tıklatın ve adı girin.
Misafirleri tam kullanıcılara veya tam kullanıcıları misafirlere dönüştürebilirsiniz. Tam kullanıcılar Adobe Connect Central'a giriş yapabilir. Ancak misafirler Adobe Connect Central'da oturum açamaz. Ayrıca tam kullanıcılar kayıt ve izin listelerinde de görüntülenir. Misafirleri tam kullanıcılara dönüştürebilirsiniz. Tipik bir örnek, kaydolmuş birçok misafiri tam kullanıcıya dönüştürmek istediğiniz bir Etkinliktir.
Yöneticiyseniz, herhangi bir kullanıcı hesabını silebilirsiniz. Kullanıcı hesabı silindikten sonra, bu kullanıcı kalıcı olarak sistemden silinir ve şunlar gerçekleşir:
Kullanıcı tüm grup listelerinden kaldırılır.
Kullanıcı tüm derslerin kayıtlı kişi listelerinden kaldırılır.
Kullanıcının raporları artık kullanılamaz.
Silinen kullanıcı bir moderatörse, doğrudan raporlarda şimdi boş bir moderatör alanı bulunur.
Silinen kullanıcı herhangi bir içerik oluşturduysa, içeriği yönetmek için başka bir kullanıcı atayın.
Kullanıcı Yerleşik bir grubun üyesiyse, grup tek bir kullanıcı olarak kabul edilir. Örneğin, silinen kullanıcı Yazarlar grubunun bir üyesiyse, Yazarlar grubu bir kullanıcı ekleyebilir.
-
Kullanıcının adını seçin. Görüntülemek için imleci satırın üzerine getirin ve satırdaki bilgi simgesini tıklatın. Gerekirse kullanıcı adını Ara alanına yazın ve Adobe Connect'in listede kullanıcıyı bulmasını bekleyin.
Kontrol veya Shift tuşunu basılı tutarak birden çok kullanıcıyı aynı anda seçebilirsiniz.
Yöneticiyseniz, Adobe önermese de, Yerleşik gruplar da dahil, herhangi bir grubun adını veya açıklamasını düzenleyebilirsiniz.
Yöneticiyseniz, bir gruba kullanıcılar ve gruplar ekleyebilirsiniz. Ayrıca bunları kaldırabilirsiniz.
-
Olası Grup Üyeleri listesinde, bu gruba eklemek istediğiniz kullanıcı veya grupların her birini şu şekilde seçin:
Birden çok grup seçmek için Control tuşunu veya Shift tuşunu basılı tutarak grupları tıklatın.
Ayrı ayrı birey adlarını seçmek üzere bir grubu genişletmek için imleci grup adının üzerine getirin ve klasör simgesini tıklatın. Kullanıcıları seçin. Orijinal listeye geri dönmek için imleci Bir Düzey Yukarı öğesinin üzerine getirin ve geri döndür simgesini tıklatın.
Bir kullanıcıyı aramak için kullanıcının adını Ara alanına yazın ve Adobe Connect'in listede kullanıcıyı bulmasını bekleyin.
Yöneticiyseniz, Yerleşik grup dışında herhangi bir grubu silebilirsiniz. Bir grubun silinmesiyle grubun her bir üyesi silinmez.
Bir grubu silmeden önce, bu işlemin üyelerin ve diğer grupların izinleri üzerindeki etkisini göz önünde bulundurun. Grubun kütüphanedeki dosyalara veya klasöre erişim izni varsa grup üyeleri artık bu dosyalara ve klasörlere erişemez. Ancak üyeler, dosyalar veya klasörler için erişim iznine sahip başka bir gruba aitse bu dosyalara ve klasörlere erişmeye devam edebilir.